Zgrada „Rada“: Odbijenja ponuda Turkdžana

Bez autora
Jul 21 2011

Košarkaš Mirsad Turkdžan neće biti novi vlasnik poslovne zgrade „Rada“ u centru Beograda, pošto su poverioci odbili njegovu ponudu vrednu tri miliona evra. Poznati sportista je, za kupovinu 3.569 kvadrata ove firme u stečaju, ponudio oko 30 odsto procenjene vrednosti, koja iznosi oko 10,5 miliona evra. To je u četvrtak odbio odbor poverilaca, sa pet glasova protiv i dva uzdržana. Ova zgrada je, inače, na prodaju nuđena pet puta, a do sada nije bilo zainteresovanih. Turkdžanova ponuda, data u konzorcijumu sa beogradskom firmom „Nju ejdž investments“ bila je jedina zvanično prihvaćena ponuda, koju su poverioci razmatrali. Da je kupac ponudio bar dinar više od 50 odsto procenjene vrednosti, postao bi vlasnik u roku od tri dana. Nepoznato je da li je na odluku poverilaca da odbiju Turkdžana, uticala izjava iz luksemburškog fonda „RSM i RB fajnans“ da za istu zgradu nude 4,01 milion evra.

Zgrada „Rada“: Odbijenja ponuda TurkdžanaKošarkaš Mirsad Turkdžan neće biti novi vlasnik poslovne zgrade „Rada“ u centru Beograda, pošto su poverioci odbili njegovu ponudu vrednu tri miliona evra.

Poznati sportista je, za kupovinu 3.569 kvadrata ove firme u stečaju, ponudio oko 30 odsto procenjene vrednosti, koja iznosi oko 10,5 miliona evra. To je u četvrtak odbio odbor poverilaca, sa pet glasova protiv i dva uzdržana.

Ova zgrada je, inače, na prodaju nuđena pet puta, a do sada nije bilo zainteresovanih. Turkdžanova ponuda, data u konzorcijumu sa beogradskom firmom „Nju ejdž investments“ bila je jedina zvanično prihvaćena ponuda, koju su poverioci razmatrali. Da je kupac ponudio bar dinar više od 50 odsto procenjene vrednosti, postao bi vlasnik u roku od tri dana.

Nepoznato je da li je na odluku poverilaca da odbiju Turkdžana, uticala izjava iz luksemburškog fonda „RSM i RB fajnans“ da za istu zgradu nude 4,01 milion evra. Ko je zaista ozbiljan kupac poslovnog prostora u strogom centru prestonice, biće poznato kada Agencija za privatizaciju oglasi novu prodaju zgrade „Rada“ u stečaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik